Priprema za izvoz građevinskog materijala na nova tržišta

BAUKLAR d.o.o. je osnovana 2012. godine i renomirani je proizvođač materijala koji se koriste u građevinskoj industriji. Asortiman se sastoji od više od 30 različitih proizvoda, uključujući malter, ljepila, emulzije, fasadne boje i poludisperzivne zidne boje. Kompanija posluje u skladu sa ISO 9001:2015 standardom za upravljenje kvalitetom.  Osim Bosne i Hercegovine, kompanija također izvozi svoje proizvode u EU, uglavnom u Hrvatsku i Sloveniju.

Proizvodni pogoni kompanije BAUKLAR d.o.o. se nalaze u industrijskoj zoni u Lukavcu, te obuhvataju proizvodni pogon, upravne zgrade, kao i jedan dodatni pogon za proizvodnju i skladištenje. Fabrika u kojoj se nalazi kompletan proizvodni proces izgrađena je nedavno i opremljena je modrenom tehnološkom opremom koja omogućava efikasnu i fleksibilnu proizvodnju.

Kompanija je odlučila investirati u proširenje proizvodnih linija, kako bi učinkovito konkurirala na tržištima Austrije i Njemačke. Investicija olakšava proširenje kapaciteta – efektivno udvostručuje kapacitet po smjeni, automatizaciju ambalaže, poboljšanje profesionalnog zdravlja i sigurnosti, te omogućava kompaniji da ispuni stroge ekološke standarde koji se primjenjuju na tržištu EU.

Kompanija je dobila besplatnu tehničku pomoć za optimizaciju svog investicijskog projekta i 15% bespovratnih sredstava nakon uspješne provjere projekta, finansiranih od strane Europske unije.

Sa investicijom, kompanija ispunjava širok raspon standarda, uključujući:

    • Direktiva 2010/75/EU Europskog parlamenta i Vijeća od 24. novembra 2010. godine o industrijskim emisijama (integrirano spriječavanje i kontrola onečišćenja);
    • Direktiva 2006/42/EZ o mašinama i izmjenama Direktive 95/16/EZ (preinačena);
    • Direktiva 2014/35/EU o usklađivanju zakona država članica koja se odnose na električnu opremu namijenjenu za upotrebu u određenim granicama napona i
    • Direktiva 2014/30/EU o usklađivanju zakona država članica koja se odnose na elektromagnetnu kompatibilnost (preinačena).

Iznos kredita:

174.351 €  

Iznos granta:

26.153 €

Ispunjene EU direktive:

 

Propisi o mašinama, elektromagnetnoj kompatibilnosti, industrijskim emisijama, profesionalnom zdravlju i sigurnosti

Investirano u:

 

Proširenje proizvodnje, automatsko paletiranje

Cookie Consent with Real Cookie Banner
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.