Partnerske banke

NAŠI FINANSIJSKI PARTNERI

Kako bi proces bio pojednostavljen, svi finansijski mehanizmi se usmjeravaju putem lokalnih partnershih banaka koje primaju kontinuiranu podršku programskih projektnih konsultanata.

Kreditne odredbe i uslove postavljaju lokalne partnerske banke, a konačnu odluku o tome da li će ili ne finansiranje biti dodijeljeno kompaniji kandidatu donose isključivo partnerske banke. EBRD, EU i projektni konsultanti nemaju nikakvog utjecaja na ovu odluku.

Projektni konsultant je odgovoran za tehničku procjenu investicijskih projekata i, zajedno sa konsultantom za verifikaciju, također je odgovoran i za utvrđivanje i provjeru iznosa grantova. Partnerske banke će grant podsticaje uplatiti vlasnicima uspješno završenih i verificiranih projekata. Međutim, partnerske banke nemaju nikakvogutjecaja na visinu grantova koji se isplaćuju.

U Programu podrške konkurentnosti MSP u Bosni i Hercegovini trenutno učestvuju sljedeće partnerske banke:

O Intesa Sanpaolo Banci BiH: : Intesa Sanpaolo Banka Bosna i Hercegovina jedna je od vodećih banaka u Bosni i Hercegovini, s dugim kontinuitetom bankarskog poslovanja. Banka pruža usluge za stanovništvo i pravna lica i opslužje više od 170.000 klijenata. Pokriva cijelo područje Bosne i Hercegovine, s mrežom od 5 regionalnih centara, 48 poslovnica, 112 bankomata i više od 2.700 POS terminala.

Sparkasse Bank dd BiH je članica austrijske finansijske institucije Steiermärkische Sparkasse. Naša matična banka Steiermärkische Sparkasse je najveća regionalna banka na jugu Austrije sa 200 godišnjom tradicijom poslovanja, te dugoročnom i održivom strategijom razvoja u zemljama regije. Kao članica Erste Bank und Sparkassen Austrija, dio je najjače grupe banaka fokusiranih na poslovanje sa stanovništvom, malim i srednjim preduzećima u Evropi. Sparkasse Bank BIH sa ukupnom aktivom od gotovo 1,4 milijardi BAM, i timom od preko 500 uposlenih u 40 poslovnica širom zemlje, stoji kao siguran i pouzdan partner stanovištvu i privredi na teritoriji Bosne i Hercegovine. Nudimo široku paletu finansijskih proizvoda stanovništvu, malim i srednjim preduzećima, velikim kompanijama, institucionalnim klijentima te javnom sektoru, stavljajući akcenat na brzinu i efikasnost pružanja usluga, te jačanje povjerenja i lojalnosti klijenata. Naš krajnji cilj je razvijati se prema internacionalnim standardima grupe u modernu banku koja zadržava tradicionalne vrijednosti Sparkasse, uz orijentaciju na poslovanje sa stanovništvom, malim i srednjim preduzećima. Angažman naše banke ide dalje od samog bankarskog poslovanja: od samog početka poslovanja u BIH, pokrenuli smo u veliki broj društveno korisnih projekata za našu zajednicu u raznim segmentima, te smo ponosni dvostruki vlasnik nagrade „DOBRO“ za korporativnu filantropiju i volonterizam.

UniCredit Bank d.d. Mostar je registrirana poslovna banka sa sjedištem u Bosni i Hercegovini. ukupnom aktivom od 5,9 milijarde KM i kapitalom od 97.2 miliona KM, Banka danas posluje kroz mrežu od 75 poslovnica koja pokriva čitav teritorij Bosne i Hercegovine, što proizvode i usluge UniCredit Bank čini dostupnim svakom klijentu, u svim većim gradovima i mjestima u Bosni i Hercegovini. UniCredit Bank je vodeća banka u Bosni i Hercegovini po većini pokazatelja poslovanja. (podaci sa 31.12.2018.)
 

UniCredit Bank pruža cjelokupnu paletu bankovnih usluga koje uključuju poslovanje s pravnim osobama, građanima i financijskim institucijama, poslovanje s inozemstvom, te usluge investicijskog bankarstva. Svoj poslovni uspjeh temelji na kontinuiranom podizanju kvalitete usluga i kreiranju proizvoda prema potrebama financijskog tržišta, pri čemu u središte svog poslovanja uvijek stavlja klijenta. Uz uslužni model rada, kojim je osiguran segmentni pristup svakom klijentu i jednostavnost i efikasnost u pružanju usluga, UniCredit Bank uživa reputaciju stabilnog i pouzdanog partnera na tržištu Bosne i Hercegovine. Pripadnost Grupi UniCredit dodatno doprinosi snazi i stabilnosti UniCredit Bank.

Kao vodeća banka na tržištu, UniCredit Banka je proglašena najboljom bankom i najboljim pružateljem usluga u različitim segmentima. Posljednje dvije godine ponijela je i titulu Najbolje banke u BiH od strane časopisa The Banker.

UniCredit Bank a.d. Banja Luka  je licencirana poslovna banka sa sjedištem u Banjoj Luci, u Bosni i Hercegovini.

Banka pruža potpunu ponudu finansijskih usluga pravnim i fizičkim licima u Republici Srpskoj, jednom od dva entiteta u Bosni i Hercegovini. Set bankarskih usluga koje pruža Banka uključuje poslove sa stanovništvom, malim i srednjim preduzećima, korporativno i investiciono bankarstvo, poslovanje sa finansijskim institucijama i javnim sektorom, temeđunarodno poslovanje.

Banka aktivno učestvuje u implementaciji novih, razvojnih projekata u bankarskom sektoru i svojim angažmanom doprinosipromovisanju inovativnog pristupa tržištu, transparentnom komuniciranju, primjeni najviših standarda u izvještavanju irazmjeni znanja i iskustava stečenih kroz bogato iskustvo i pripadnost UniCredit Grupi.

Koristeći upravo najbolje prakse banaka članica UniCredit grupe, a uzimajući u obzir specifičnosti  i istinske potrebe naših klijenata, nastojimo im osigurati integrisani pristup našim proizvodima i uslugama kroz pojednostavljenu proceduru ugovaranja putem „jednog ugovora“ za nekoliko  proizvoda i usluga u paketu. Time, osim što povećavamo efikasnost rada, nastojimo omogućiti klijentima jednostavnost i lakoću u poslovanju sa Bankom.

Sparkasse Leasing doo je članica austrijske financijske institucije Steiermärkische Sparkasse. Naša matična banka Steiermärkische Sparkasse je najveća regionalna banka na jugu Austrije sa svojom 200 godina starom tradicijom poslovanja i dugoročnom strategijom održivog razvoja u zemljama regije.

Kao članica Erste Bank und Sparkassen Austria, Sparkasse Leasing doo je dio najveće grupacije banaka fokusiranih na fizička lica te mala i srednja preduzeća u Europi. Sparkasse leasing doo s ukupnom aktivnom od gotovo 44 mil EUR zauzima drugu poziciju na tržištu i pouzdan je partner građanima i pravnim osobama na teritoriji Bosne i Hercegovine.

Nudimo finansijski i operativni leasing za pojedince, mala i srednja poduzeća, velike kompanije kao i institucionalne klijente i javni sektor, fokusirajući se na brzinu i učinkovitost pružanja usluga te jačanje povjerenja i lojalnosti kupaca. Krajnji nam je cilj razviti se prema međunarodnim standardima grupe u modernu leasing kompaniju koja zadržava tradicionalne vrijednosti Sparkasse grupe, zajedno s orijentacijom na fizička lica te mala i srednja poduzeća.

Sparkasse Leasing je društveno odgovorna kompanija i kontinuirano nastojimo pomoći udruženjima kojima je pomoć potrebna. Naš posljendji projekat se odnosio na podržavanje udruženja za djecu bez roditeljskog staranja.

Raiffeisen BANK dd Bosna i Hercegovina je supsidijarno lice Raiffeisen Bank International AG. Osnovana 1992. godine,  danas je jedna od vodećih banaka u Bosni i Hercegovini. Pored Raiffeisen banke, Raiffeisen grupu u Bosni i Hercegovini čine, Raiffeisen INVEST, Raiffeisen CAPITAL, Raiffeisen LEASING, te RL ASSISTANCE. Investiranje u nove tehnologije, iskusno i educirano osoblje koje se stalno usavršava, naglasak na individualnom pristupu klijentu, te uvođenje novih, savremenih proizvoda i usluga predstavljaju glavne faktore konkurentnosti Raiffeisen banke na bosanskohercegovačkom tržištu. Preko 1.270 zaposlenika pruža usluge za više od 460.000 klijenata, nudeći usluge za fizička i pravna lica putem tradicionalnih i digitalnih kanala. Raiffeisen banka je pionir u pružanju digitalnih usluga na ovom tržištu. Prije dvadeset godina, Banka je klijentima ponudila uslugu Internet bankarstvo za pravna lica, a nakon toga su na ovom tržištu uvedene i usluge Internet bankarstvo za fizička lica, Mobilno bankarstvo te Bankarstvo na Viberu. Jedan od osnovnih ciljeva Raiffesen banke, kao odgovornog bankara, je dugoročna dodatna vrijednost za klijente, zaposlenike, okoliš i generalno okruženje u kojem posluje. Tokom prošle godine Banka je intenzivirala i svoje aktivnosti i projekte u ESG segmentu, razvijajući zelene proizvode i provodeći aktivnosti koje doprinose smanjenju emisije CO2. Naglasak je, također, na transformaciji kulture, organizacije i procesa u skladu sa zahtjevima adaptivne i agilne metodologije koja omogućava bržu reakciju i bolju saradnju. Brojne nagrade međunarodno priznatih magazina, kao što su Global Finance, Euromoney i The Banker potvrđuju poslovni uspjeh Banke.

Cookie Consent with Real Cookie Banner
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.