Partnerske banke

NAŠI FINANSIJSKI PARTNERI

Kako bi proces bio pojednostavljen, svi finansijski mehanizmi se usmjeravaju putem lokalnih partnershih banaka koje primaju kontinuiranu podršku programskih projektnih konsultanata.

Kreditne odredbe i uslove postavljaju lokalne partnerske banke, a konačnu odluku o tome da li će ili ne finansiranje biti dodijeljeno kompaniji kandidatu donose isključivo partnerske banke. EBRD, EU i projektni konsultanti nemaju nikakvog utjecaja na ovu odluku.

Projektni konsultant je odgovoran za tehničku procjenu investicijskih projekata i, zajedno sa konsultantom za verifikaciju, također je odgovoran i za utvrđivanje i provjeru iznosa grantova. Partnerske banke će grant podsticaje uplatiti vlasnicima uspješno završenih i verifikovanih projekata. Međutim, partnerske banke nemaju nikakvog utjecaja na visinu grantova koji se isplaćuju.

U Programu podrške konkurentnosti MSP u Crnoj Gori trenutno učestvuju sljedeće partnerske banke:

OTP Grupa kao dominantan učesnik na bankarskom tržištu u Mađarskoj, i u regionu Centralne i Istočne Evrope, pruža vrhunske finansijske usluge za više od 18,5 miliona klijenata fizičkih i pravnih lica u devet zemalja, u gotovo 1500 ekspozitura, putem više od 4000 bankomata, internet i elektronskih kanala.  Od svog osnivanja 1949. godine, kompanija se razvila u bankarsku grupu koja pruža univerzalne finansijske usluge.  

 U Crnoj Gori je OTP grupa prisutna kroz poslovanje Crnogorske komercijalne banke (CKB), vodeće banke na tržištu. CKB ima bogatu ponudu kreditnih i štednih proizvoda, inovativne digitalne proizvode i elektronsko bankarstvo, kao i raznovrsnu paletu kartica. Sa 33 filijale širom Crne Gore i 115 bankomata, CKB pruža široku pokrivenost tržišta i kvalitetan i brz odgovor na zahtjeve klijenata. U svom poslovanju, CKB se vodi najsavremenijim standardima bankarske industrije i nastoji da kreira ponudu koja unapređuje kvalitet života klijenata. CKB je i pouzdani partner za podršku razvojnim i strateškim projektima koji su od velikog značaja za crnogorsku ekonomiju i društvo u cjelini.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.