Bringing Fresh and Healthy Seafood to Consumers’ tables

Vasović d.o.o. je distributer visokokvalitetnih morskih proizvoda iz najboljih ribolovnih područja – iz Sredozemnog mora i sa severnog i južnog Atlantskog okeana. Osnovana je pre više od 20 godina, nakon čega je zadržala lidersku poziciju u Srbiji. Kompanija je prisustna I na inostranim tržištima. Pored domaćeg tržišta, kompanija svoje usluge nudi u preko sopstvenih objekata u Nemačkoj i Turskoj. Pored toga, radi za klijente iz mnogih drugih zemalja.

Čuvajući svoju tradiciju, Vasović, kompanija koja je sertifikovana po HACCP i ISO 9001 standardima, radi sa savremenim tehnologijama i insistira da to rade i njeni dobavljači. Time kompanija kontroliše lanac vrednosti od prijema ribe koja je direktno zamrznuta na savremenim ribarskim plovilima, proizvodnju, pakovanje i distribuciju.

U okviru kontinuirane modernizacije, kompanija je 2021. godine investirala u nove mašine za vakumsko zaptivanje i pakovanje. To znači poboljšanje kvaliteta proizvoda, zdravlja i bezbednosti zaposlenih koji rade na mašinama i na kraju će povećati izvozni potencijal kompanije.

Nova mašina usklađena je sa nekoliko prioritetnih direktiva EU, proširujući izvozne mogućnosti kompanije na tržišta EU. Neke od direktiva uključuju:

  • Direktiva 2006/42/EC o mašinama
  • Direktiva 2014/35/EU o usklađivanju zakona država članica koji se odnose na električnu opremu predviđenu za upotrebu u određenim granicama napona

Investicija od 67.006 evra finansirana je kreditom od 63.600 evra, koji je isplaćen preko Banca Intesa u Srbiji. Kompanija je koristila jednostavan LET program, koji predtavlja brz pristup finansiranju investicija biranjem unapred odobrene opreme sa liste prihvatljivih tehnologija.

Nakon uspešne verifikacije svog investicionog projekta, kompanija je dobila povrat novca od 15% granta, finansiranog od strane Evropske unije.

Loan Amount

€ 63,600

Grant amount

€ 9,540

EU Directives met

EU Directives on machines and voltage limits in electrical equipment

Invested in

 

Vacuum Chamber Machine, Multivac Traysealer

 

 

Cookie Consent with Real Cookie Banner
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.