Подобрување на безбедноста на
патниот сообраќај

Вредноста на кредитот € 365,400
Вредноста на грантот € 54,810
Усогласени ЕУ Директиви Норма EURO 6 и други
Инвестирано во € 54,810
Заштеда на енергија и намалување на стакленички гасови 290 MWh годшино 77 t CO2 годшно

Главната бизнис активност на LUKAADA TRANS е патниот транспорт.
Компанијата е основана во 2008 година како транспортна компанија
за домашни и странски производи. Работи флота од 56 регистрирани
возила за транспорт на територијата на Република Северна
Македонија, како и други земји од Балканот и ЕУ, вклучувајќи ги
Италија, Холандија, Германија, Белгија, Швајцарија и Словенија.

Компанијата купи 3 нови VOLVO камиони кои ја исполнуваат ЕУРО 6
нормата за тешки дизел мотори: 3 приколки за транспорт на разни
видови на стоки и една приколка со систем за ладење. Три од старите
EUR 5 и 3 камиони беа соборени.

Со оваа инвестиција, Лукаaда Транс го подобри квалитетот на своите
транспортни услуги и полесно може да ги задоволи стандардите на
ЕУ и меѓународните клиенти за превоз на стоки, да ги намали
штетните емисии, како и да ги подобри стандардите за здравје и
безбедносѕ на вработените возачи заради поголема сигурност,
удобност и погодност при долги патувања.

Компанијата доби бесплатна техничка помош за да го оптимизира
својот инвестициски проект и 15% неповратен грант, по успешната
верификација на проектот, финансирана од Европската унија. Со
оваа инвестиција компанијата усогласи широк спектар на стандарди,
вклучувајќи:

  • Регулативата (EC) Бр. 595/2009 за одобрување на типот на
   моторни возила и мотори во однос на емисиите од тешки
   возила (EURO VI) и за пристап до поправка и одржување на
   возилото
  • Регулативата (EC) Бр. 595/2009 за одобрување на типот на
   моторни возила и мотори во однос на емисиите од тешки
   возила (EURO VI) и за пристап до поправка и одржување на
   возилото
  • Регулативата (EC) Бр. 595/2009 за одобрување на типот на
   моторни возила и мотори во однос на емисиите од тешки
   возила (EURO VI) и за пристап до поправка и одржување на
   возилото
  • Резолуција CEMT / CM / (2005) 9 / FINAL на министрите за
   транспорт за транспорт на стока во земјите-членки на ЕУ
Cookie Consent with Real Cookie Banner
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.