ИНВЕСТИЦИСКИ ГРАНТОВИ

ПОДДРШКА

Секој проект ќе добие инвестициска поддршка (грант) до 15% по успешната имплементација и верификација на проектот:

  • Пресметката за износот на инвестициската поддршка која се плаќа на проектот и/или на заемопримателот ќе биде спроведена од страна на Верификациски консултант (ВК) и е наведена во Извештајот за верификација.
  • Инвестициската поддршка се пресметува како вредност еднаква на 15% од пониската вредност меѓу:
  • подобната вредност на кредитот, или
  • подобниот инвестициски трошок на Проектот, без вклучен износ за ДДВ поврзан со инвестицијата.
Cookie Consent with Real Cookie Banner
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.